Ardiye faturası nedir?
Ticari malların depolandığı yere depo denir. Ayrıca; orada depolanan mallar için ödenen ücrete “depolama” denir ve ithalat, malların depoda tutulduğu gün (boşaltma günü ve çıkış günü dahil) esas alınarak hesaplanan tutardır.
Ardiyede KDV var mı?
Bu kapsamda örneğin ithal eşyasının gümrük antreposuna konulduğu günden itibaren gümrük beyannamesi tarihinde tesciline kadar geçen süre için ödenen ardiye bedeli üzerinden KDV Kanununun 17/4-o maddesi uyarınca KDV tahsil edilmemekte olup, vergilendirilmeyen bu tutar ithalatta KDV matrahına dâhil edilmektedir.
Ardiye muafiyeti nedir?
İthalatçı firmalar, konteyner ve ağırlık kısıtlaması olmaksızın, malların depoya varışından itibaren ilk 12 saat içinde malzemelerini boşaltmaları halinde depolama ve yeniden sipariş ücretlerinden muaf tutulmaktadır.
İhracat faturası kime kesilir?
İhracat için kayıtlı mal/hizmet satışı çoğunlukla yerli üreticilere yapılır. Başka bir deyişle, üretici ürünlerini satın alan ihracatçı şirkete ihracat kayıtlı bir fatura düzenlemelidir. Ticarette, ürünlerin KDV tutarı ihracatçı tarafından üreticiye ödenmez ve ertelenir veya iptal edilir.
Ardiye ücretini kim öder?
Depolama ücreti, ithalatçının nakliye şirketine değil, liman şirketine ödemesi gereken ücrettir.
Ardiye ücreti ne kadar?
DEPOLAMA ÜCRETLERİ DEPOLAMA ÜCRETİ0.
Ardiye cezası nedir?
Depolama ücreti her üç ayda bir ve her durumda malların tamamen veya kısmen elden çıkarılması üzerine ödenir. Mallar onun elinde olduğu veya malları temsil eden bir belge vasıtasıyla elden çıkarabildiği sürece, depo sahibi, talepleri karşılığında mallar üzerinde bir rehin hakkı talep etme hakkına sahiptir.
Antrepo faturası nedir?
İhracatçı birliği ve çıkış gümrük ofisi tarafından onaylanan ve tüm ülkelere taşınacak ürün hakkında tüm bilgileri içeren belge. Ticari fatura, sevk irsaliyesi, satın alma emri, ATR/menşei vb. gönderici, alıcı ve malların ayrıntılarıyla birlikte. Ürün numarasının belirtildiği belgelerin bulunduğu dosyadır.
KDV kime ödeniyor?
KDV’yi ödeyen tek taraf tüketicidir.
Ardiye ne zaman oluşur?
Depolama nedir? Depolama, taşımacılık sektöründe kullanılan bir terimdir ve taşımacılık sırasında ortaya çıkan ek maliyetleri ifade eder. Taşıma sırasında ortaya çıkan ekstra operasyonlar, bekleme süresi, aşırı işgücü, ek depolama veya taşıma gereksinimleri gibi faktörler depolama maliyetlerine neden olabilir.
Liman ardiye ücreti nedir?
Depolama, ithalatçı şirketin normal şartlarda ödemesi gereken bir ücrettir. İthalatçıya fatura edilen konteynerlerin depolanmasının toplam maliyetine “depolama maliyeti” denir. Depolama maliyetleri nakliye şirketi tarafından değil, liman operatörü tarafından karşılanır.
Ardiyeli yükleme nedir?
Depolama, malların limanda, terminalde veya depoda depolanması için katlanılan depolama ücretlerini ifade eder. Depolama genellikle gümrük prosedürlerinin uzaması, alıcının kargoyu zamanında alamaması veya diğer lojistik süreçlerindeki aksaklıklar nedeniyle oluşur.
VKN 2222222222 nedir?
Yurt dışına e-arşiv fatura düzenlenirken, alıcının vergi kimlik numarasına e-arşiv faturanın yabancı vergi numarası olarak 10 haneli 2 (2222222222) girilmesi zorunludur. VUK Genel Tebliği (seri no: 454) gereğince, e-faturaya kayıtlı olmayanlar için yurt dışına e-fatura düzenleme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Kimler KDV’siz fatura kesebilir?
Muafiyet faturalarını kimler düzenleyebilir? Öncelikle vergiden muaf olduğunuzu belgelemeniz gerekir. KDV muafiyet belgesi veya yatırım teşvik belgesi olan mükellefler muafiyet faturası düzenleyebilir. Bu belgeyi, sorumlu vergi dairesinden talep etmeleri halinde alabilirler.
İmalatçı olmayan ihraç kayıtlı fatura kesebilir mi?
Üretici olmayan bireyler veya şirketler ihracat kayıtlı faturalar düzenleyemez. İhracat kayıtlı satış yapmak için, satışa sunulan malların üreticisi olunmalı ve bu mallar şirket tarafından üretilmelidir. Başka bir deyişle, bir komisyoncu veya ticaret şirketi böyle bir fatura düzenlemeye yetkili değildir.
Ardiye hizmeti nedir?
Depolar; Ortamın açık olduğu ve genellikle gemiden boşaltılan konteynerlerle depolama yapılan depolardan farklı olarak hassas olmayan ürünlerin depolandığı, konteyner depolamasının tercih edildiği alanlardır.
Ardiye ne zaman başlar?
Yükleme veya boşaltma işleminin tamamlanmasından sonra malın belirtilen süre içerisinde teslim alınamaması durumunda depolama ücreti alınacaktır.
Ardiye cezası nedir?
Depolama ücreti her üç ayda bir ve her durumda malların tamamen veya kısmen elden çıkarılması üzerine ödenir. Mallar onun elinde olduğu veya malları temsil eden bir belge vasıtasıyla elden çıkarabildiği sürece, depo sahibi, talepleri karşılığında mallar üzerinde bir rehin hakkı talep etme hakkına sahiptir.
Ardiye ne demek lojistik?
Depolama: Ürünlerin/malzemelerin depolandığı ve saklandığı yer, depolama/muhafaza hizmeti ve bu hizmet için ödenen ücret.
Kaynak: absam.com.tr