Afşin’in neyi meşhur?
AFŞİN’DE GEZİLECEK YERLER: ÇOBAN KUYULARI Tanır ve çevresi, Hurman Deresi’nin aktığı vadinin iki yakasında mesire alanları ve vadi boyunca su kaynakları ile birbirinden güzel mekanlar sunmaktadır.
Elbistan neyi meşhur?
Tarihi camileri, mezar höyükleri ve çarşılarıyla dikkat çeken ilçede birçok turistik yer bulunmaktadır. Elbistan seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken en önemli yerler: Pınarbaşı, Ulu Cami, Elbistan Uzun Çarşı, Elbistan Kapalı Çarşı, Kız Kalesi, Çarşı Cami, Himmet Baba Cami ve Türbesi ve Karahöyük’tür.
Afşinin neyi meşhur yemek?
Sabahın erken saatlerinde açılan mekan, ziyaretçileri mercimek ve bacak çorbalarıyla karşılıyor. Küçük ama samimi atmosferinde çorbalardan önce kocaman bir turp tabağı ve bir tabak maydanoz ve roka servis ediliyor. Bildiğimiz gibi Maraş pantolonuyla meşhur.
Afşin nasıl bir şehir?
Deniz seviyesinden 1230 metre yükseklikte bulunan Afşin, karasal iklime ve ilçede zengin linyit yataklarına sahiptir. Kahramanmaraş’a 150 km, Elbistan’a 28 km ve Göksun’a 50 km uzaklıktadır. Ulaşım tamamen karayoluyla sağlanmaktadır. Bazı köylerde Akdeniz iklimi hakimdir ancak çoğunda ve merkezde karasal iklim hakimdir.
Afşin Kürt ismi mi?
İşte merak edilen tüm detaylar. Avşin ismi Malatya’da Bizans ordularını yenen imparator olarak biliniyor. Avşin ismi silah ve zırh anlamına geliyor. Avşin ismi Kürt kökenli bir isim.
Afşinde ne yetişir?
Tarım: Afşin Ovası’ndaki tarım arazilerinde buğday (60.000 ton), arpa (20.000 ton), nohut (6.000 ton), fasulye (20.000 ton).
Elbistan kökeni nedir?
Dr. Mükrimin Halil Yinanç’ın araştırmasında Elbistan isminin, ünlü pehlivanın çokluğu anlamına gelen Alp-stan olarak adlandırıldığı, daha sonra Albistan veya Elbistan olarak değiştirildiği belirtilmektedir. İlçenin bilinen tarihinin Etiler’e kadar uzandığı görülmektedir.
Elbistan’da ne yetişir?
Elbistan Ovası Türkiye’nin dördüncü büyük ovasıdır. Türkiye’de tahıl ürünleri, mısır, şeker pancarı ve ayçiçeği çekirdeğinin üretildiği birkaç yerden biridir. Ayrıca meyve yetiştiriciliğinde, özellikle kayısıda büyük başarı elde ederler. Kayısı, tescillidir.
Elbistan hangi ilden ayrıldı?
Elbistan 130 yıl boyunca bu devletin başkenti olarak hizmet etti. Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim döneminde Turnadağ Muharebesi (1515) ile Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. 1522’de Maraş bölgesi özel idaresinden ayrılarak sancak haline getirildi ve Elbistan Maraş kazası oldu.
Afşin adı nereden gelmiştir?
Afşin ismi Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın komutanlarından Afşinbey’in isminden alınmıştır. 1944 yılında Afşin ismi verilmiş ve aynı yıl 4642 sayılı Kanunla ilçe olmuştur.
Maraştan ne getirilir?
Detaylı bilgi için tıklayınız…Kahramanmaraş Dondurma Geleneksel Maraş dondurmasının üretiminde süt, salep ve şeker kullanılmaktadır. … Kahramanmaraş Biberi. … Andırın Yemin Pekmezi.Hartlap Bıçağı… Maraş Kelle Paça. … Kahramanmaraş Yemeni. … Oymalı Çeyiz Sandığı … Maraş Burma Bilekliği.Daha fazla ürün…
Afşin’in nüfusu ne kadar?
ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİNE GÖRE İLÇEMİZİN NÜFUSU 83’TÜR.
Kahramanmaraş Afşin hangi mezheptir?
Bu vesileyle, şehrin o dönemde Yakubi mezhebinin piskoposluklarından birinin merkezi olduğunu öğreniyoruz. Bu, o dönemde Afşin bölgesindeki insanların önemli bir kısmının Asur kökenli olduğunu gösteriyor.
Kahramanmaraş Afşin neyi ile meşhur?
Eshab-ı Kehf Külliyesi, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yer almaktadır. Yedi arkadaşa ithafen burada inşa edilen külliye, antik çağlardan beri kutsal kabul edilen Eshab-ı Kehf adlı kayalık bir tepenin yamacındaki bir mağaranın etrafına kurulmuştur.
Afşin Türk ismi mi?
Afşin (Farsça: افشین / Afšīn / Afşin); Türkiye, İran ve Azerbaycan’da kullanılan bir erkek ismidir. Sogd uygarlığı sırasında Usrusana bölgesini yöneten insanlar tarafından kullanılan unvandır ve etimolojik kökeni Sogdcadır. Abbasilerin İran’ı işgal etmesinden sonra Abbasi komutanı Haydar bu unvanı kullanmaya başladı.
Afşin Alevi mi?
Alevi inancının yaygın olduğu Maraş’ın Afşin ilçesinde vatandaşlar kültürel kimliklerinden dolayı ayrımcılığa uğruyor.
Kahramanmaraş Afşin hangi mezheptir?
Bu vesileyle, şehrin o dönemde Yakubi mezhebinin piskoposluklarından birinin merkezi olduğunu öğreniyoruz. Bu, o dönemde Afşin bölgesindeki insanların önemli bir kısmının Asur kökenli olduğunu gösteriyor.
Afşin’de ne var?
Yedi Uyuyanlar olarak da bilinen Eshab-ı Kehf (Ashab-ı Kehf) mağarasının bu ilçede yer aldığı iddia ediliyor. Önemli Türk şairleri Aşık Mahzuni Şerif (Şerif Çırık), Aşık Yener (Hacı Yener), Aşık Mahsudi (Osman Dağlı), Aşık Erfani (Serkan Açıkgöz) ve şair Hayati Vasfi Taşyürek bu ilçede doğmuştur.
Afşin adı nereden gelmiştir?
Afşin ismi Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın komutanlarından Afşinbey’in isminden alınmıştır. 1944 yılında Afşin ismi verilmiş ve aynı yıl 4642 sayılı Kanunla ilçe olmuştur.
Kaynak: acaccia.com.tr