Ordu’da çilek yetişir mi?
ORDU’DA 25 TROPİKAL MEYVE YETİŞİR. MANGO, EJDERHA MEYVESİ, PAPAYA, ARMUT-GUAV, ÇİLEK-GUAV VE KUMQUAT, ANANAS, PASSIFLORA BUNLARDAN SADECE BİRKAÇI…
Çilek hangi ilimizde yetişir?
Türkiye’de çilek hangi bölgede yetişir sorusunun cevabı Akdeniz bölgesi olarak verilebilir. Akdeniz’den sonra Ege ve Marmara gelir. Çilek üretiminin en fazla olduğu iller Mersin, Aydın, Muğla ve Konya’dır. Üretim alanı açısından Bursa, Mersin ve Konya ile birlikte ilk sırada yer almaktadır.
Çilek kaç derece sıcaklıkta yetişir?
DIŞ MEKANDA ÇİLEK YETİŞTİRME Çilekler -10 °C’ye kadar soğuk koşullarda yetiştirilebilir. Daha soğuk bölgelerde, bitkiler saman ve kuru yapraklar gibi malzemelerle kaplanarak dondan korunmalıdır. Çilek yetiştirmek için en uygun toprak; filtrelenmiş, kumlu tınlı ve hafif topraklardır.
Çilek Türkiye’de nerede meşhur?
Türkiye çilek üretiminin %45,54’ü Marmara Bölgesi’nden, %30,39’u Akdeniz Bölgesi’nden, %13’ü ise Akdeniz Bölgesi’nden sağlanmaktadır.
Orduda hangi meyveler yetişir?
Ordu ilindeki tarım arazilerinin büyük bölümünü fındık, kivi, çilek, ceviz, elma ve hurma başta olmak üzere meyve ağaçlarının yetiştiği meyve bahçeleri oluşturmaktadır.
Karadenizde çilek yetişir mi?
Karadeniz Bölgesi’nde çilek üretimi her geçen yıl artıyor. Ordu’da Yıldız çiftinin serasında topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştiriliyor.
Çilek kaç yıl verim verir?
Genellikle tek yıllık olarak yetiştirilir ve ekimi Haziran-Temmuz aylarına ertelenen soğuk bölgelerde 2-3 yıl verim alınabilir. Dikimden hemen sonra çıkan çiçekler toplanır.
Çilek güneşi sever mi?
Işık konusuna gelince, çileklerin güneşlenmeyi seven bir bitki olduğunu unutmayın. Saksıyı balkonunuzun en güneşli noktasına koymalı ve günde yaklaşık 6 saat ışık aldığından emin olmalısınız. Ayrıca fideleri dikme zamanına uyum sağlamak da önemlidir.
Çilek suyu sever mi?
Daha fazla güneş bitki büyümesini ve meyve vermesini teşvik eder. Sulama: Çilekler suyu sever, bu yüzden düzenli olarak sulamak önemlidir. Toprağın nemli kalmasını sağlamak için saksı toprağını kurumadan önce sulayın.
Çilek kaç günde bir sulan?
Bu şekilde kışlayan bitkiler ilkbahar ve yaz aylarında sulanır. Bu nedenle, yağmur yağmadığı ilkbahar aylarında karık sulama haftada bir kez yapılmalıdır. Damla sulama, günlük buharlaşmaya bağlı olarak düşük akış hızları ve su hacimleriyle günlük olarak yapılabilir veya sulama 3-4 günde bir yapılabilir.
Çilek kaç günde çıkar?
Çilek çiçekleri kümeler halindedir. Buna modifiye edilmiş sap denebilir. Çilekler için iyi tozlaşma gereklidir. Tozlaşmadan sonra meyve genellikle 30-35 günde olgunlaşır. Çileklerde çiçek gözleri kısa bir günde, kollar ise uzun bir günde gelişir. Bu nedenle çileklerde gün uzunluğu verimlilikle ilişkilidir.
Çilek hangi aylarda ekilir?
Çilek fidesi üretimi için dikimler soğutulmuş fideler kullanılarak Mart-Nisan aylarında yapılır. Hazırlanan düz araziye bitkiler birkaç metre arayla dikilir. Dikim, kökler 8-10 cm kesildikten, %1’lik benlat solüsyonuna batırıldıktan ve ardından vital su verildikten sonra yapılmalıdır.
En lezzetli çilek hangisi?
Dünyanın en lezzetli çileği “Köprübaşı Çileği”dir. 🍓 İlçemizde çilek üretimi yılın 12 ayı devam etmektedir.
1 dönüm tarlaya kaç çilek fidesi dikilir?
Dekara ortalama 5.000 – 6.
En güzel çilek nerede yetişir?
Ülkemizde çilek yetiştiriciliği Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yapılmaktadır. Çilek yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan ilimiz Muğla’dır.
Karadeniz’de hangi meyveler yetişir?
Karadeniz Bölgesi’ndeki meyve türlerinden kivi, ceviz, hurma, fındık, çay, kiraz, mandalina ve kestane üretim alanı içinde yer alırken; çay, üzüm, kiraz, limon, hurma ve mandalinanın üretim miktarları çok önemli olmasa da artmaktadır.
Orduda çay yetişir mi?
Perşembe günü ilçemizde başlayan çay hasadına katılan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ, burada yaptığı açıklamada, “Ordu denilince akla ilk fındık geliyor. Ancak fındığın yanı sıra şehirde gelir getirici başka ürünler de yetiştiriliyor. Bunların arasında 1960’lı yıllarda üretimine başlanan çay da yer alıyor.” dedi.
Guava Türkiye’de yetişir mi?
Türkiye’nin Mersin bölgesinde yetiştirilmeye başlanan guava meyveleri antioksidan yapısıyla öne çıkıyor. Meyvenin antioksidan özelliğinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hastalıklara karşı koruduğu ve hatta kanser hücreleriyle savaştığı düşünülüyor.
Ordu’da avokado yetişir mi?
ORDU (AA) – Ordu’da özel bir hastanede çalışan Dr. Mithat Yağlı, yaklaşık iki hektarlık arazisinde dut, turunç, hünnap, kiraz, avokado ve kumkuat olmak üzere 60 çeşit meyve üretiyor.
Kaynak: temmet.com.tr